Orthomoleculair Advies

Mijn Diensten

Hoe ga ik te werk?

De essentie van een natuurvoedingsadvies is om samen met jou te komen tot een optimaal voedingspatroon op basis van de principes van de natuurvoeding. Door te kiezen voor onbewerkte, biologische voeding met respect voor natuur en dier begeleid ik jou naar een betere gezondheid. Het doel van de consulten kan zijn het verminderen van klachten of bijvoorbeeld gewichtsverlies. Ook kunnen we kijken naar intoleranties en allergieën door middel van laboratoriumtesten. Het uitgangspunt van is om je huidige voedingspatroon dusdanig aan te passen, zodat het beter in je behoeften kan voorzien. Ik adviseer, motiveer en begeleid je tot waar jij nodig vindt.

mijn diensten natuurvoedingsadvies
orthomoleculair

Wat is Orthomoleculair?

In de orthomoleculaire geneeskunde gaat men uit van het combineren van de juiste voeding met vitaminen, mineralen en andere supplementen, om het lichaam in optimale gezondheid te krijgen. Orthomoleculair is Grieks voor ‘juiste’ en ‘ moleculen’. Van een orthomoleculair voedingspatroon gaat een sterk preventieve werking uit en de lichaamseigen geneeskracht wordt gestimuleerd. Door middel van bloedtesten kunnen de tekorten beter in kaart gebracht worden, voor een meer doelgerichte toepassing van de juiste voedingsstoffen.

Essentiële oliën

Hoewel essentiële oliën en plantenextracten al eeuwenlang worden gebruikt, zijn ze ook vandaag de dag nog nuttig. Door nieuwe technologie en verbeterde kwaliteit en veiligheid zijn essentiële oliën nu toegankelijker dan vroeger en makkelijk te gebruiken in het dagelijks leven.

Essentiële oliën zijn door planten aangemaakte natuurlijke stoffen. Het zijn kleine, lichte moleculen die uit planten gedistilleerd worden met stoom (of geperst). Het is daarmee 50-70% krachtiger dan het gebruik van de plant zelf. Het ondersteunt een gezond lichaam in al haar systemen; het hormonenstelsel, immuunsysteem, motorisch- en zenuwstelsel, maar ook bijvoorbeeld het cardiovasculaire systeem. Het werkt zuiverend voor de huid door antioxidanten, het verzacht irritaties en verbetert het huidoppervlak.

mijn diensten essentiële oliën