Essentiële oliën

De kracht van Essentiële Oliën

Bijna twee jaar geleden maakte ik kennis met de essentiële oliën van DōTERRA. Ik was nog bezig met mijn opleiding tot Orthomoleculair adviseur en ik raakte meer en meer in de ban van zo natuurlijk mogelijk leven. Alles wat je in je lijf stopt of wat je lichaam moet accepteren aan schadelijke stoffen, gaat ten kosten van je optimale gezondheid.

Nu was ik 8 jaar geleden al omgeschakeld naar de meest natuurlijk mogelijke producten in huis, dankzij mijn lieve vooruitstrevende man. Wij gebruiken al jaren geen onnatuurlijke shampoo’s, wasmiddelen of schoonmaakmiddelen. Dankzij DōTERRA is die lat voor mij nu een weer verhoogd: zo min mogelijk toxines in huis. (Lees: medicijnen en commerciële smeersels)

We hebben een huishouden met twee kleine meiden. Steeds meer beginnen de oliën een onderdeel te worden van onze routines. Voor het slapen, voor het ontwaken, voor buikpijnen, wagenziekte, kleine ongelukjes en andere ongemakken. Het is zo mooi om te zien dat mijn kinderen het “gewoon” vinden om naar een olie te grijpen om zich prettiger te voelen.

Waarom “gewoon” in aanhalingstekens? Omdat natuurlijk niet voor iedereen gewoon is.

Het is bijzonder om te zien dat dit eeuwen oude gebruik zo verdrongen is in onze samenleving. We willen allemaal de quick fix, ons beter voelen in een handomdraai. Maar we staan vaak niet stil bij de oorzaak van de symptomen die we voelen.

Ben jij klaar voor verandering? Voor verbetering? Laat me je adviseren waar te beginnen, want de wereld van de essentiële oliën kan nogal overweldigend zijn. Een goed begin is het halve werk.